Ogłoszenie o naborze na stanowisko pomocnicze i obsługi

Urząd Miejski w Rajgrodzie poszukuje osób zainteresowanych podjęciem pracy na stanowisku pomocniczym i obsługi – animator ds. bioróżnorodności w ramach tzw. „zielonych miejsc pracy”

Wymagania:

• obywatelstwo polskie;
  • wykształcenie średnie lub wyższe;
  • pełna zdolność do czynności prawnych oraz korzystanie z pełni praw publicznych;
  • brak skazania prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe;
  • umiejętność obsługi komputera (programy word, excel);
  • mile widziane doświadczenie w administracji samorządowej, edukacji ekologicznej, dziedzinie informatyki.

Oferujemy:

• zatrudnienie w ramach umowy o pracę na czas określony celem realizacji zapisów umowy nr UDA-RPPD.06.03.00-20-0012/19-00 pomiędzy Gminą Rajgród a Województwem Podlaskim o dofinansowanie projektu pn. „Ochrona krajobrazu oraz zasobów przyrodniczych przez zagospodarowanie nabrzeża Jeziora Rajgrodzkiego w Rajgrodzie oraz terenów przyległych”,
  • zatrudnienie na pełen etat;
  • zdobycie cennego doświadczenia;
  • przyjazną atmosferę pracy;
  • stałe godziny pracy.

Zakres zadań wykonywanych na stanowisku:

1. wykonanie prac i działań związanych z utrzymaniem we właściwym stanie ścieżki edukacyjnej nad Jeziorem Rajgrodzkim,
  2. pełnienie nadzoru nad infrastrukturą wybudowaną w ramach projektu pn.: „Ochrona krajobrazu oraz zasobów przyrodniczych przez zagospodarowanie nabrzeża Jeziora Rajgrodzkiego w Rajgrodzie oraz terenów przyległych”, w tym zgłaszania potrzeb odnośnie jej konserwacji i bieżącego utrzymania,
  3. realizacja prac pielęgnacji roślin przy ścieżce,
  4. prace animatorskie związane z edukacją ekologiczną,
  5. prowadzenie zajęć edukacyjnych,
  6. obsługa strony internetowej poświęconej projektowi bioróżnorodności,
  7. gromadzenie zasobów audio i video dotyczących przyrody,
  8. organizacja plenerów malarskich dla dzieci i dorosłych, związanych z przyrodą Jeziora Rajgrodzkiego,
  1. organizacja warsztatów  rzeźby,  rękodzieła,  dla  dzieci  i  dorosłych,  związanych z przyrodą Jeziora Rajgrodzkiego,
  2. organizacja warsztatów przyrodniczych dotyczących rozpoznawania gatunków roślin i zwierząt bytujących w Jeziorze Rajgrodzkim,
  3. organizacja pokazów i prezentacji na plaży miejskiej latem, połączonych z konkursami dot. wiedzy  o  przyrodzie  Jeziora  Rajgrodzkiego,  o  bioróżnorodności,  gatunkach  chronionych i powiązaniach ekologicznych,
  4. organizacja konkursów fotograficznych dot. przyrody Jeziora Rajgrodzkiego,
  5. organizacja konkursów  literackich  (poezja,  piosenka,  opis  przyrody  jeziora  lub opowiadanie),
  6. organizacja wycieczek przyrodniczych dla szkół, letnich kolonii i obozów (wycieczki bezpłatne, w celu edukacji przyrodniczej),
  7. organizacja plenerowych lekcji przyrody/ biologii, dwa razy do roku dla uczniów szkół z gminy,
  8. organizacja zajęć rekreacyjnych z animatorem, w oparciu o ścieżkę przyrodniczą,

Zgłoszenie powinno zawierać:

• list motywacyjny oraz curriculum vitae

list motywacyjny i curriculum vitae należy podpisać i opatrzyć klauzulą:

„Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018r. o ochronie danych osobowych  oraz ustawą z dnia 21 listopada 2008 r.
o pracownikach samorządowych.”

• podpisany kwestionariusz osobowy wg wzoru dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie;
  • kserokopie świadectw pracy (jeżeli posiada) poświadczone przez kandydata za zgodność
    z oryginałem lub oświadczenie kandydata w przypadku trwającego stosunku pracy;
  • oświadczenie kandydata o braku przeciwwskazań zdrowotnych do zajmowanego stanowiska;
  • kserokopie dokumentów (poświadczone przez kandydata za zgodność z oryginałem) potwierdzające wykształcenie i kwalifikacje zawodowe;
  • oświadczenie kandydata, że nie był skazany prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe;
  • oświadczenie kandydata, że w przypadku wyboru jego oferty zobowiązuje się nie pozostawać w innym stosunku pracy, który uniemożliwiłby mu wykonywanie obowiązków w wymiarze jednego etatu;
  • dokumenty o posiadanych kwalifikacjach i umiejętnościach.

Każdy dokument składany w formie kserokopii musi być na każdej stronie potwierdzony za zgodność z oryginałem przez składającego ofertę poprzez umieszczenie na kserokopii zwrotu „stwierdzam zgodność z oryginałem”, miejscowość, data, czytelny podpis.

Dokumenty składane w oryginale muszą być podpisane przez podmiot wystawiający dokument, a w przypadku dokumentów wystawianych przez kandydata podpisane czytelnie przez niego.

Wymagane dokumenty aplikacyjne winny być własnoręcznie podpisane i doręczone listownie lub złożone osobiście w sekretariacie Urzędu Miejskiego w Rajgrodzie w nieprzekraczalnym terminie do dnia 13 października 2023 r. do godziny 15:00 pod adresem:

Urząd Miejski w Rajgrodzie, ul. Warszawska 32, 19-206 Rajgród

w zaklejonych kopertach z dopiskiem: Stanowisko pomocnicze i obsługi – animator ds. bioróżnorodności w ramach tzw. „zielonych miejsc pracy”

Kwestionariusz osobowy oraz klauzula informacyjna do pobrania na stronie https://bip-umrajgrod.wrotapodlasia.pl/  w zakładce „Nabór na wolne stanowisko urzędnicze” 2023 r.

O terminie i miejscu przeprowadzenia rozmowy kwalifikacyjnej wybrani kandydaci zostaną poinformowani telefonicznie.

Rajgród, 5 października 2023 r.

Burmistrz Rajgrodu
/-/